6. Praktikus tanácsok: Igényeljünk személyi edzőt

14 máj

Tananyag 6. lecke Praktikus tanácsok

Tökéletesek a reklám szerint sosem lehetünk, de önmagunkkal elégedettek igen. Ha ezért hajlandóak vagyunk lépni, a személyi edző a mi emberünk.

A reklámok úgy robbannak az arcunkba, hogy nem is kérünk belőle. Lassanként leépítik inger-küszöbünket. Elárasztanak minket és tudatosítják bennünk: nem vagyunk tökéletesek. Majd ők segítenek! Pedig sokszor valóban szükségünk lehet valamire, de általában nem elég az, hogy befizetünk egy ?csak most, csak nekünk? olcsó zsírégetőre, vagy combfeszesítőre.

Egyes szerek gyors tömeg és izomnövekedést ígérhetnek, de ezek felboríthatják testünk háztartását is. A nem megfelelő edzés következtében testünk izomzata aszimmetrikussá válhat, illetve bekövetkezhetnek izomszakadások, ínhúzódások.Igényeljünk személyi edzőtMagányos farkas az edzőteremben

Már a súlyzók és az edzőgépek mini-országában is kialakulhatnak kisebb baráti társaságok, amelyek segítenek, hogy jól kezdjük el az első lépéseket az önépítés útján.

De akkor se felejtsük el azt, hogy minden ember más és így különböző edzéstervet is igényel. Az edzőtársak sem biztos, hogy megfelelő hátérrel rendelkeznek egy hozzánk illő tréning megírásához. Ezt inkább bízzuk szakemberre!

A személyi edző, mint spanyolviasz

A személyi edző univerzális és amennyiben mozgásról van szó, szinte bármire felhasználható: motivátor, edzésterv-összeállító, stressz-menedzser ? bizonyára szeretőnek sem lehet utolsó, de alapvetően nem azért tartjuk.Igényeljünk személyi edzőtSegítségével megtanuljuk a gyakorlatok helyes formáját, hogy azok ne okozzanak sérülést és a lehető leghatékonyabbak legyenek. Ám nem ő fog helyettünk edzeni. Célja csupán annyi, hogy a maximumot kihozza belőlünk. Ehhez alapvetően szüksége van az együttműködésünkre, tehát javasolt szimpatikus edzőt választani. Később, mikor már a sokadik mozdulatsort csináltatja velünk, miközben izmaink minimum Nap-hőmérsékletű gyehennában égnek, úgyis lesz időnk megutálni.

De jobb, ha tudatosítjuk: nekünk van szükségünk rá és ő nem elnyomott indulatait, sanyarú gyerekkorának bántalmait éli ki rajtunk, hanem segít elérni célunkat. Sajnos ehhez keményen kell dolgoznunk. Munkánknak viszont biztosan meglesz a gyümölcse!Igényeljünk személyi edzőt
A személyi edző, mint mesterszakács

A személyi edző a megfelelő hatásfok elérése érdekében még az étrendünket is átalakítja. Bizonyára hallottunk már arról, hogy egyes alapanyagok segítik az izmok fejlődését, azt pedig személyes tapasztalatainkból megtanulhattuk, hogy más hozzávalók egyenesen hizlalnak. E témában a személyi edző teljesen otthon van. Segítségével étrendünk átalakul és sokkal egészségesebb lesz, illetve valószínűleg kalória-szegényebb is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: